Workshops

Lijkt het u leuk om ook zelf te leren masseren? Dat kan!

Wij verzorgen ook workshops om u kennis te laten maken met het mooie vak masseren. Wij doen dit in kleine groepen met een even aantal, van minimaal 2 en maximaal 8 deelnemers tegelijk. Bij een onverhoopt oneven aantal wordt één van de deelnemers gevraagd zelf een model mee te nemen. De workshops kunnen bij u thuis, bij u op het bedrijf of op een andere locatie gegeven worden. U kunt zich dus ook als (echt)paar, partners, werkgevers, werknemers of vrienden aanmelden. Enige voorwaarde is, dat u de ruimte heeft om een aantal massagetafels neer te zetten. Wij zorgen ervoor dat de materialen aanwezig zijn.

Ook geven wij workshops op nader te bepalen locatie, zoals bijvoorbeeld Dorpscentrum “De Blinkerd”, vergaderzalen of sportcentra. Dit gaat uiteraard in overleg. U hoort tijdig waar de workshops plaatsvinden. De data zijn in overleg. Dit kan door de week in de avonden en in het weekend overdag.

De prijs per persoon is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Als meer mensen zich aanmelden, gaat de prijs aanzienlijk omlaag! Het loont dus om anderen te enthousiasmeren!

Wij hebben o.a. de volgende workshops en cursussen:


Workshop 1: “Masseren kun je leren!”

In deze workshop van 4 uur leert u de beginselen van masseren. Het is erg leuk dit als partners of met een groep vrienden of vriendinnen te doen!

U leert de anatomie van de rug met de belangrijkste spieren. Daarnaast leert u hoe je een fijne ontspanningsmassage geeft en ontvangt! De cursisten oefenen op elkaar. Je wordt dus zelf ook fijn gemasseerd tijdens deze workshop! Zo is aan het eind iedereen dus heerlijk ontspannen. Je krijgt meerdere massagetechnieken aangeleerd waardoor de ontvanger fysiek en mentaal ontspant. Doordat je verschillende handgrepen leert, kun je een afwisselende en complete rugmassage geven.

Aandachtspunten, handige massage-tips en de houding van de masseur zijn een belangrijk onderdeel van de workshop.

U ontvangt na de workshop een certificaat van deelname.

 • 2 personen (€ 149,- per persoon)
 • 4 personen (€ 99,- per persoon)
 • 6 personen (€ 89,- per persoon)
 • 8 personen (€ 79,- per persoon)

Workshop 2: “Lichaamsmassage”

In deze workshop van twee keer 4 uur leert u een lichaamsmassage van de achterkant van het lichaam geven. Het is voor deze workshop zeer aan te raden en handig als u Workshop 1: “Masseren kun je leren” gevolgd heeft, zodat u al enige ervaring met het geven en ontvangen van massages heeft. De cursisten oefenen op elkaar. Je wordt dus zelf ook gemasseerd tijdens deze workshop! Zo is aan het eind iedereen dus ontspannen. Wij behandelen de nek, rug, billen, hamstrings en kuiten. Wij verwachten dan ook dat iedereen zich discreet en netjes gedraagt, zodat er een veilige sfeer heerst. U leert de anatomie van de belangrijkste spieren aan de achterkant van het lichaam. Daarnaast leert u meerdere en verschillende technieken om de achterkant van het lichaam te masseren. Wij letten bij deze workshop goed op de houding van de masseur.

U ontvangt na de workshop een certificaat van deelname.

 • 2 personen (€ 299,- per persoon)
 • 4 personen (€ 199,- per persoon)
 • 6 personen (€ 169,- per persoon)
 • 8 personen (€ 139,- per persoon)

Workshop 3: “Complete lichaamsmassage”

In deze cursus van 4 keer 4 uur leert u een complete lichaamsmassage geven. De achterkant én voorkant van het lichaam worden gemasseerd. Ook bij deze cursus doet u anatomische kennis van het menselijk lichaam op. Het is voor deze workshop zeer aan te raden en handig als u Workshop 2: “Lichaamsmassage, achterkant” gevolgd hebt, zodat u al enige ervaring met het geven en ontvangen van massages heeft. De cursisten oefenen op elkaar. Je wordt dus zelf ook fijn gemasseerd tijdens deze workshop! Zo is aan het eind iedereen dus ontspannen. Wij behandelen de nek, rug, billen, hamstrings en kuiten, schouders, armen, voorkant benen en hoofd. Deze workshop is dus intiem. Wij verwachten dus ook dat iedereen zich discreet kan gedragen, zodat er een veilige werksfeer heerst. U leert de anatomie van de belangrijkste spieren aan de achterkant van het lichaam. Daarnaast leert u meerdere en verschillende technieken om de achterkant van het lichaam te masseren.

U krijgt na de workshop een certificaat van deelname.

 • 4 personen (€ 399,- per persoon)
 • 6 personen (€ 349,- per persoon)
 • 8 personen (€ 299,- per persoon)

Workshop 4: “Stoelmassage”

Wilt u leren masseren met de kleding aan? Geen probleem! Dan is de workshop “Stoelmassage” voor u zeer geschikt!

Bij deze workshop leert u enige anatomische kennis van de rug, nek, schouders en armen, en vooral lekker ontspannen masseren! De cursisten oefenen op elkaar. Je wordt dus zelf ook fijn gemasseerd tijdens deze workshop. Op die manier leer je ook hoe het voelt om gemasseerd te worden. Zo is iedereen aan het eind van de workshop heerlijk ontspannen!

Stoelmassage is gebaseerd op eeuwenoude technieken en principes van Japanse drukpuntmassage (Shiatzu). Deze verschillende eenvoudige technieken zijn makkelijk aan te leren! De massage wordt aan een gewone tafel gegeven en de persoon die gemasseerd wordt zit hierbij op een stoel of kruk. Er hoeft dus geen speciale massagestoel te worden aangeschaft! U mág uiteraard wel uw eigen massagestoel meenemen. Het voordeel is, dat u dan op uw eigen stoel leert masseren.

De houding van de masseur is bij stoelmassage extra belangrijk. Hier wordt veel aandacht aan besteed bij deze workshop.

U ontvangt na de workshop een certificaat van deelname.

 • 4, 6 of 8 personen (€ 99- per persoon)

Workshop 5: “Stoelmassage Pro”

 • U dient voor deze cursus uw eigen massagestoel mee te nemen. Eventueel kunnen wij u helpen bij de aanschaf van een goed tweedehands model.
 • Het is niet perse nodig Workshop 4: “Stoelmassage” gevolgd te hebben!
 • Voor deze cursus is het van belang dat je al een basiskennis over de anatomie van de spieren van het bovenlichaam hebt.

Na het volgen van deze cursus kan je een professionele stoelmassage behandeling geven op een massagestoel. U leert hoe een massagestoel in elkaar zit en deze handig te gebruiken. Naast de gewone stoelmassage kan je ook een stoelmassage-behandeling geven die speciaal gericht is op RSI klachten.

De houding van de masseur is bij stoelmassage extra belangrijk. Hier wordt veel aandacht aan besteed bij deze workshop.

U krijgt na afloop een certificaat van deelname.

 • 4, 6 of 8 personen (€ 169,- per persoon)

Workshop 5: “Eigen keuze!”

Misschien heeft u zelf een leuk idee voor een massage-workshop! Wij staan altijd open voor ideeën. U kunt contact met ons opnemen om uw idee met ons door te nemen. Wij zullen vervolgens kijken of wij uw idee in een leuke workshop zouden kunnen aanbieden en voor u een passende offerte maken.

Schroom niet; vragen staat vrij!

Contact

KvK nummer 68510438