De Massages

Alle massages worden bij u thuis of op locatie gegeven, in uw eigen fijne omgeving. Wij kunnen ook langskomen op een vakantiepark of ander vakantieadres. Uw masseur aan de deur dus!

Wij passen alle massages aan, aan de wensen en behoeften van de klant. Geen enkel persoon is hetzelfde, dus geen enkele massage zal hetzelfde zijn.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage… even ontspannen en wat zorg en tijd voor jezelf. Goed voor lichaam en geest en één van de oudste manieren om te ontspannen.

Onderhoud voor het lichaam!

Onze ontspanningsmassage bestaat uit een mix van massagetechnieken uit verschillende massagerichtingen. Het karakter van een massage wordt grotendeels bepaald door het lichaam van de klant en de energetische werking van het contact. Door langzaam, met veel herhaling en vooral strijkingen te werken ontstaat een intens ontspannen gevoel, veroorzaakt door het vrijkomen van endorfines. Door ontspanning verminderen allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress. De rust in het lichaam keert terug en de drukte in de geest vermindert of verdwijnt. Bij onze onspanningsmassages gaan we, indien gewenst, op zoek naar de “probleem-gebieden” om deze wat extra aandacht te geven.

Lomi Lomi

De ultieme ontspanning…

Lomi Lomi is een massage die zijn oorsprong vindt in Hawaï. Jan heeft zijn opleiding Lomi Lomi (Temple Stlyle) mogen ontvangen van Marian Huisman, die op haar beurt les heeft gehad van Aunty Margaret Machado, een zeer befaamd Hawaiiaanse kumu (leraar). Lomi Lomi is een erg bijzondere massage, zoals geen andere…

De ultieme ontspannende massage zorgt voor ontspanning op emotioneel en vlak. Lomi lomi massages worden al eeuwenlang uitgevoerd en doorgegeven door verschillende Hawaiiaanse generaties. ‘Lomi’ betekent vrij vertaald ‘massage’ in het Hawaïaans. Als op Hawaï een woord herhaald wordt, krijgt het een diepere betekenis, evenals de massage zelf. Een Lomi Lomi is met geen enkele andere massage te vergelijken.

Lomi Lomi is gericht op ontspanning en heling van het hele lichaam. Tijdens de massage wordt het volledige lichaam met olie gemasseerd, door lange vloeiende bewegingen afgewisseld met traditionele technieken. De therapeut/masseur werkt veel met het zachte deel van de onderarmen, de ellebogen en handen. De lange vloeiende en bijna dansende bewegingen zijn heel belangrijk bij een Lomi Lomi massage. De bewegingen weerspiegelen namelijk de ritmes van de natuur en dan voornamelijk de krachtige golven van de oceaan.

Een Lomi Lomi massage is een fijne en intieme massage waarbij het draait om veiligheid en geborgenheid. De duur van de behandeling is 90 minuten. Dit is de gehele behandeling, dus inclusief omkleden, introductie en het afsluiten van de massage.

Het is fijn als u zelf een sarong heeft. Deze zijn ook te koop voor 20 euro. Bij 4 boekingen krijgt u een sarong kado, waarbij u kunt kiezen uit verschillende patronen.

Sportmassage

Sportmassage is vooral gericht op de doorbloeding van de spieren. Bij een massage vóór de sportieve activiteit worden de spieren klaar gemaakt om te presteren! Een stimulerende massage zorgt voor betere prestaties. Bij een massage na afloop van de sportprestatie worden afvalstoffen sneller uit de spieren afgevoerd, waardoor het herstel van je spieren en lichaam wordt bevorderd.

Er wordt een verscheidenheid aan technieken gebruikt om het gewenste doel te bereiken. Het is goed voor mensen met blessures, chronische pijn of beperkte bewegingsvrijheid. Het concentreert zich over het algemeen op een specifiek probleemgebied dat u zelf aangeeft. Meestal is dit geassocieerd met een soort van sportactiviteit, zoals hardlopen, tennis, golf, voetbal, musiceren, e.d..

Indien gewenst kan een sportmassage goed aangevuld worden met een cupping-massage!

Sportmassage wordt vooral uitgevoerd op een specifiek gebied op het lichaam. Langer masseren dan 30 minuten op een specifiek gebied geeft geen extra effect. Aansluitend kan wel voor een ander deel van het lichaam een stevige of ontspannende massage gedaan worden. De prijzen zijn dan conform de ontspanningsmassage.

Stoelmassage

Stoelmassage is een effectief middel om medewerkers vitaal en energiek te houden. Klachten zoals hoofdpijn, stijve schouders, rugklachten of overbelaste nekspieren pakken we vakkundig aan. Dit voorkomt ziekteverzuim (onderzoek toont aan 5,1% minder!), kosten en ongemak. Veel mensen profiteren al jaren van de positieve effecten van een stoelmassage op regelmatige basis.

Stoelmassages kunnen ook bij beurzen of evenementen worden ingezet om bezoekers een goed gevoel mee te geven. 

Wij kunnen ook met meerdere masseurs tegelijk langskomen. Onze masseurs brengen graag meer ontspanning en plezier op elke locatie. Het is laagdrempelig, effectief en makkelijk in te plannen. Een stoelmassage duurt tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van de wensen van de klant. Wij ontzorgen!

 • Voordelen werkgever
 • Kostenbesparend
 • Minder en korter ziekteverzuim
 • Het is een erkende ARBO-maatregel
 • Medewerkers die lekker in hun vel zitten!
 • Enthousiasme en hernieuwde energie op de werkvloer
 • Stelt medewerkers in staat beter met werkdruk om te gaan
 • Veel voordeel voor een relatief kleine investering
 • Voordelen werknemer
 • Ontspant de spieren
 • Bevordert vitaliteit
 • Maakt lichaamsbewust
 • Creëert rust in je hoofd en verbetert de concentratie
 • Verbetert de weerstand
 • Stimuleert de doorstroom van energie
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Verhoogt je energie
 • Activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn micro verkrampingen (knopen) in de spieren, waardoor de spier minder functioneert. Te voelen als pijn, stijfheid, tintelingen in armen of vingers, lage rugpijn, pijn in nek of schouders, verlies van kracht of coördinatie. Uit de wetenschappelijke studies blijkt dat heel veel klachten herleid kunnen worden naar triggerpoints: hoofdpijn, migraine, lage rugpijn, frozen schouder, tennis- of muisarm, carpaal-tunnel-syndroom en pijn in de gewrichten.

Triggerpoints ontstaan vooral door overbelasting. Dit kan een kortdurende en te zware belasting zijn, of een te langdurige lichte belasting. Bijvoorbeeld een ongeluk, valpartij, vertillen, sporten zonder warming-up, lichamelijk zwaar werk, vaak herhaalde bewegingen, stress en ook een ongunstige (werk)houding. In deze behandeling wordt klachtgericht gewerkt. Dit betekent dat de massage plaatsvindt op bepaalde spieren van het lichaam.

Wij integreren het behandelen van triggerpoints in onze massages. Wilt u een specifieke Triggerpoint-therapie, dan kan dat ook. Triggerpoint-therapie is een methode van behandelen die ongeveer 4 tot 5 afspraken vergt. De intake duurt een uur, waarop een ontspanningsmassage volgt. De volgende behandelingen duren, afhankelijk van de klacht, ongeveer 45 tot 60 minuten. Deze bestaan uit een behandeling, gevolgd door een ontspanningsmassage. De eerste behandeling kost € 90,-, de volgende behandelingen zijn conform de prijzen van de ontspanningsmassage.

Maak nú een afspaak!

Cuppingmassage

Cuppingmassage is een zéér effectieve massage, waarbij een flinke prikkel wordt gegeven. Het immuunsysteem wordt geactiveerd waardoor onderliggende afvalstoffen/verhardingen worden opgeruimd. Tevens kunnen hiermee bindweefsel-verklevingen worden verholpen. Er wordt letterlijk “ruimte” gemaakt. Een opluchting voor het lichaam dus!

Cuppingmassage wordt al eeuwen toegepast en de herkomst ligt in het verre Oosten. Tot 1900 werd het ook in de westerse geneeskunde gebruikt. Met de komst van medicijnen en de huidige “economische” geneeskunde, is cuppingmassage verdwenen. Toen Michael Phelps, Olympisch zwemmer, met een rug vol stippen zijn gouden medailles won, kwam het weer meer in opkomst. Veel sporters maken momenteel gebruik van deze zeer effectieve manier van masseren.

Ook voor “de gewone mens” is het erg fijn en kan het veel verlichting geven. Hippocrates gebruikte deze methode al 300 jaar voor Christus. Er werd toen gebruik gemaakt van oude koehoorns die vacuüm zogen op pijnpunten. Doordat het weefsel vacuüm getrokken wordt, wordt het dieperliggend weefsel gestimuleerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en stagnaties in het bindweefsel wordt opgeheven. Dieper gelegen gifstoffen worden naar de oppervlakte ‘gezogen’ en dit zorgt voor verlichting. Tijdens de massage kleurt de huid rood tot paars. Dit komt door de intense doorbloeding van het weefsel. Bij het plaatsen van de cups ontstaan donkere vlekken op de plek waar zich de meeste afvalstoffen bevinden. Als dit zo is, zijn we goed bezig!

De massage is uitermate geschikt bij spierspanningen en bij rug-, nek- en schouderklachten. Cupping is ook zeer geschikt om cellulitis tegen te gaan! Hierbij wordt gebruik gemaakt van zachtere siliconen-cups (zie Bindweefselmassage).

LET OP: cuppingmassage is een stevige en stimulerende (bindweefsel-) massage en is niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken, mensen met een lage pijngrens of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt door ons niet gegeven tijdens de zwangerschap of bij een chemo-behandeling.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een krachtige manier om van klachten af te komen. Als het bindweefsel in de huid vast of verkleefd zit, kan dit ervoor zorgen dat de prikkeloverdracht van de zenuwen haar werk niet goed meer kan doen. Aangezien het zenuwstelsel langs organen loopt, hebben die hier ook indirect last van. Een constant zere arm zou bijvoorbeeld kunnen komen door verkleefd bindweefsel op de rug, tussen de schouderbladen, of op de schouder.

Als de klacht bekend is, kan vaak een goede manier gevonden worden deze te verhelpen. Soms wordt gebruik gemaakt van cups om het bindweefsel los te maken. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van de aard van de klacht. Let wel op; het is geen fijne, ontspannen of prettige massage. Het kan erg pijnlijk zijn, maar het resultaat is een betere doorbloeding en is vaak na de eerste behandeling al te merken! Wel wordt altijd afgesloten met een ontspannen massage, zodat u toch nog met een fijn gevoel de dag kunt afmaken.

LET OP: bindweefselmassage is een stevige en stimulerende massage en is niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken, mensen met een lage pijngrens of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt door ons niet gegeven tijdens de zwangerschap of bij een chemo-behandeling.

Kindermassage

(6 t/m 15 jaar)

Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen vaak beter slapen, groeien, spelen en leren. Dit blijkt uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek. Gezonde en veilige aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een van de meest positieve vormen van aanraken die er is! Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, vergroot je het zelfbewustzijn van je kind, het leert zijn/haar lichaam beter kennen en waarderen. Dit geeft zelfvertrouwen en daardoor voelt hij/zij zich bij zichzelf en bij anderen meer op ‘t gemak en beter gehecht. Je kind is meer in balans en zal makkelijker met spanning kunnen omgaan. Door de aanmaak van oxytocine (in de volksmond knuffelhormoon genoemd) tijdens de massage, voelt je kind zich na afloop heerlijk ontspannen en fijn!

Uiteraard is het toegestaan (en zelfs gewenst) dat een ouder aanwezig is bij de massage.

Duo-massage!

Het is ook mogelijk met twee masseurs (heer en dame) of zelfs drie of vier masseurs langs te komen. Wij doen dit voor groepen van 6 personen of meer.

De prijzen per persoon zijn conform de ontspanningsmassage en deze massages dienen minstens twee weken van tevoren te worden aangevraagd in verband met de beschikbaarheid van de masseurs.

Maak nú een afspaak!

Contact

KvK nummer 68510438