Massages

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage… even ontspannen en wat zorg en tijd voor jezelf. Goed voor lichaam en geest en één van de oudste manieren om te ontspannen.

Onderhoud voor het lichaam!

Een ontspanningsmassage bestaat uit een mix van massagetechnieken uit verschillende massagerichtingen. Het karakter van een massage wordt grotendeels bepaald door het tempo en de energetische werking van het contact. Door langzaam, met veel herhaling en vooral strijkingen te werken ontstaat een intens ontspannen gevoel, veroorzaakt door het vrijkomen van endorfines. Door ontspanning verminderen allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress. De rust in het lichaam keert terug en de drukte in de geest vermindert of verdwijnt.

Sportmassage

Sportmassage is vooral gericht op de doorbloeding van de spieren. Bij een massage vóór de sportieve activiteit worden de spieren klaar gemaakt om te presteren! Een stimulerende massage zorgt voor betere prestaties. Bij een massage na afloop van de sportprestatie worden afvalstoffen sneller uit de spieren afgevoerd, waardoor het herstel van je spieren en lichaam wordt bevorderd.

Er wordt een verscheidenheid aan technieken gebruikt om het gewenste doel te bereiken. Het is goed voor mensen met blessures, chronische pijn of beperkte bewegingsvrijheid. Het concentreert zich over het algemeen op een specifiek probleemgebied dat u zelf aangeeft. Meestal is dit geassocieerd met een soort van sportactiviteit, zoals hardlopen, tennis, golf, voetbal, musiceren, e.d..

Stoelmassage

Stoelmassage is een effectief middel om medewerkers vitaal en energiek te houden. Klachten zoals hoofdpijn, stijve schouders, rugklachten of overbelaste nekspieren pakken we vakkundig aan. Dit voorkomt ziekteverzuim (onderzoek toont aan 5,1% minder!), kosten en ongemak. Veel mensen profiteren al jaren van de positieve effecten van een stoelmassage op regelmatige basis.

Stoelmassages kunnen ook bij beurzen of evenementen worden ingezet om bezoekers een goed gevoel mee te geven. 

Wij kunnen met één tot vier masseurs tegelijk langskomen. Onze masseurs brengen graag meer ontspanning en plezier op elke locatie. Het is laagdrempelig, effectief en makkelijk in te plannen. Een stoelmassage duurt tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van de wensen van de klant. Wij ontzorgen!

Voordelen werkgever

 • Kostenbesparend
 • Minder en korter ziekteverzuim
 • Het is een erkende ARBO-maatregel
 • Medewerkers die lekker in hun vel zitten
 • Enthousiasme en hernieuwde energie op de werkvloer
 • Stelt medewerkers in staat beter met werkdruk om te gaan
 • Veel voordeel voor een relatief kleine investering

Voordelen werknemer

 • Ontspant de spieren
 • Bevordert vitaliteit
 • Maakt lichaamsbewust
 • Creëert rust in je hoofd en verbetert de concentratie
 • Verbetert de weerstand
 • Stimuleert de doorstroom van energie
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Verhoogt je energie
 • Activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam

Triggerpointmassage

(vanaf april 2021)

Triggerpoints zijn micro verkrampingen (knopen) in de spieren, waardoor de spier minder functioneert. Te voelen als pijn, stijfheid, tintelingen in armen of vingers, lage rugpijn, pijn in nek of schouders, verlies van kracht of coördinatie. Uit de wetenschappelijke studies blijkt dat heel veel klachten herleid kunnen worden naar triggerpoints: hoofdpijn, migraine, lage rugpijn, frozen schouder, tennis- of muisarm, carpaal-tunnel-syndroom en pijn in de gewrichten.

Triggerpoints ontstaan vooral door overbelasting. Dit kan een kortdurende en te zware belasting zijn, of een te langdurige lichte belasting. Bijvoorbeeld een ongeluk, valpartij, vertillen, sporten zonder warming-up, lichamelijk zwaar werk, vaak herhaalde bewegingen, stress en ook een ongunstige (werk)houding. In deze behandeling wordt klachtgericht gewerkt. Dit betekent dat de massage plaatsvindt op bepaalde spieren van het lichaam.

Cuppingmassage

(vanaf maart 2021)

Cuppingmassage is een huid afleidende prikkeltherapie waarbij een flinke prikkel wordt gegeven. Het immuunsysteem wordt geactiveerd waardoor onderliggende afvalstoffen/verhardingen worden opgeruimd.

Cuppingmassage, ook wel koppen massage of vacuüm massage genoemd, wordt al eeuwen toegepast. Hippocrates gebruikte deze methode al 300 jaar voor Christus. Er werd toen gebruik gemaakt van oude koehoorns die vacuüm zogen op pijnpunten. Doordat het weefsel vacuüm getrokken wordt, wordt het dieperliggend weefsel gestimuleerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en stagnaties in het bindweefsel wordt opgeheven. Dieper gelegen gifstoffen worden naar de oppervlakte ‘gezogen’ en zorgt voor verlichting. Tijdens de massage kleurt de huid rood. Dit komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

De massage is uitermate geschikt bij spierspanningen en bij rug-, nek- en schouderklachten. Cupping is uitermate geschikt om cellulitis tegen te gaan.

Let op: een cuppingmassage is een stevige, stimulerende (bindweefsel-) massage en is niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt tevens afgeraden tijdens de zwangerschap.

Kindermassage

(6 t/m 15)

Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen vaak beter slapen, groeien, spelen en leren. Dit blijkt uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek. Gezonde en veilige aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een van de meest positieve vormen van aanraken die er is! Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, vergroot je het zelfbewustzijn van je kind, het leert zijn/haar lichaam beter kennen en waarderen. Dit geeft zelfvertrouwen en daardoor voelt hij/zij zich bij zichzelf en bij anderen meer op ‘t gemak en beter gehecht. Je kind is meer in balans en zal makkelijker met spanning kunnen omgaan. Door de aanmaak van oxytocine (in de volksmond knuffelhormoon genoemd) tijdens de massage, voelt je kind zich na afloop heerlijk ontspannen en fijn!

Uiteraard is het toegestaan (en zelfs gewenst) dat een ouder aanwezig is bij de massage.

Duo-massage!

Het is ook mogelijk met twee masseurs (heer en dame) of zelfs tot en met vier masseurs langs te komen. Wij kunnen dit doen voor groepen vanaf 5 personen.

Multi-massage

Wanneer op dezelfde lokatie meerdere massages ná elkaar plaatsvinden, worden kunt u flinke kortingen krijgen! De massages zijn niet tegelijkertijd, maar vinden ná elkaar plaats. Wilt u tegelijkertijd gemasseerd worden, kiest u voor een Duo-Massage. Dit is zeer geschikt voor groepen van meer dan 5 personen.

U mag zelf bepalen hoe u de tijd verdeelt. 120 minuten kan 2×60, maar ook 3×40 of 4×30 minuten zijn. Het kan voor u dus interessant zijn om samen met een familielid, partner, vrienden of vriendinnen een afspraak te maken!

Wij worden vaak gevraagd op vakantieparken in de omgeving. Ontzettend leuk en ontspannen!

Contact

KvK nummer 68510438